Anunțuri

ETAPA A II-A A OLIMPIADEI DE CHIMIE

Simulare privind scanarea și încărcarea lucrărilor de concurs în platforma Moodle

Pentru familiarizarea cu platforma Moodle și modalitatea de a scana și încărca lucrările de concurs la proba Etapei 2 a Olimpiadei de Chimie, elevii sunt invitați, începând cu data de 08 aprilie, ora 20.00 și până la data de 09 aprilie 2021, ora 20.00, să acceseze platforma Moodle (https://examen.och2021.unibuc.ro),  în secțiunea Curs de probă și să simuleze scanarea și încărcarea rezolvărilor în platforma Moodle.

Modalitatea de încărcare a rezolvărilor în platforma Moodle poate fi găsită la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=OTqio_k8N1g

Elevii sunt de asemenea invitați să consulte secțiunea Instrucțiuni pentru scanarea și încărcarea lucrărilor de concurs în platforma Moodle (mai jos)

Instrucțiuni pentru scanarea și încărcarea lucrărilor de concurs în platforma Moodle

 • Subiectele pentru etapa a II-a constau în 3 probleme care presupun elaborarea unei rezolvări.
 • Elevii vor rezolva subiectele pe foi albe, pe care le vor arăta profesorilor supraveghetori înainte de începerea probei.
 • Proba de concurs începe la ora 09.00 și durează 3 ore din momentul accesării subiectelor.
 • Elevii se vor conecta la platforma Moodle și platforma de videoconferință Google Meet la ora 08.30.
 • Subiectele vor fi accesibile utilizând aplicația Safe Exam Browser. Procedura de accesare a subiectelor este identică cu cea descrisă pentru accesarea subiectelor în Etapa 1, care este disponibilă pe site-ul Olimpiadei: https://och2021.unibuc.ro/?page_id=25363.
 • Subiectele se vor rezolva în ordinea aleasă de elev.
 • FIECARE subiect trebuie început pe o foaie separată și foile se vor numerota la sfârșit (ex. Subiectul 1 are patru foi scrise și se vor numerota foile 1/4, 2/4, 3/4 4/4).
 • Se va utiliza pentru redactare pix albastru/stilou cu cerneală albastră.
 • REZOLVĂRILE SUBIECTELOR NU SE AMESTECĂ ÎNTRE ELE!
 • La finalizarea rezolvării subiectelor (la expirarea timpului de 3 ore sau la dorința elevului), elevii vor părăsi SEB și se vor întoarce în platforma Moodle la topicul ÎNCĂRCAREA REZOLVĂRII SUBIECTELOR.
 • Elevii vor încărca subiectele în maxim 30 de minute de la finalizarea rezolvării. Elevii nu părăsesc Google Meet în niciun moment până la încărcarea subiectelor.
 • FOILE CARE CONȚIN REZOLVĂRILE FIECĂRUI subiect (I, II, III) se scanează în fișiere separate.
 • Se acceptă DOAR fișiere PDF!
 • SCANAREA SUBIECTELOR SE VA REALIZA:
  • CU SCANNER PROFESIONAL
  • CU APLICAȚIA Adobe Scan instalată pe smartphone. Instrucțiunile de utilizare a aplicației Adobe scan sunt prezentate la adresa următoare:https://www.youtube.com/watch?v=qsmAHK_IX54
   • Fișierele scanate se încarcă pe platformă separat, în locurile indicate.
   • Dimensiunea maximă a unui fișier este de 20 MB!

   Responsabilitatea transmiterii lucrărilor scanate lizibil este a concurenților!!!! NU VOR FI EVALUATE FOILE CU REZOLVĂRI ILIZIBILE!

Anunț important pentru elevi

În vederea eficentizării probei de duminică, 4 aprilie, elevii se vor conecta pe platforma Google Meet, respectiv pe platforma Moodle după cum urmează:
clasele a VIII-a, a IX-a şi a XII-a se vor loga la ora 8.30.

Timpul alocat pentru rezolvarea testului este de 3 ore şi este programat a se desfăşura între orele 09.00-12.00.
clasele a X-a şi a XI-a se vor loga la ora 12.30.

Timpul alocat pentru rezolvarea testului este de 3 ore şi este programat a se defăşura între orele 13.00-16.00.
Vă reamintim faptul că elevii trebuie să acceseze platforma Moodle de pe un desktop sau laptop dotat cu webcam, iar platforma Google Meet trebuie accesatată de pe un al doilea dispozitiv poziţionat în spate, conform instrucţiunilor postate pe site-ul Olimpiadei de Chimie 2021.
https://och2021.unibuc.ro/?page_id=25363

Conectarea la platforma Moodle și efectuarea testului

 1. Accesați link-ul https://examen.och2021.unibuc.ro/login/?lang=en și introduceți numele de utilizator și parola primite prin email.
 2. Dați click din panoul de pe partea stângă pe clasa la care sunteți repartizat.
 3. Citiți cu atenție instrucțiunile generale.
 4. Dați click pe secțiunea prezență. Apoi pe „Submit attendance”, bifați „Present”
 5. La ora la care vedeți scris că se deschide testul, apăsați Refresh în browser și dați click pe „Etapa I”. Pentru a începe testul, dați click pe Launch Safe Exam Broswer. Acesta este momentul în care safe exam browserul se lansează automat din interiorul platformei.

         NU APĂSAȚI PE DOWNLOAD CONFIGURATION. APLICAȚIA SEB ESTE INSTALATĂ DEJA PE CALCULATOR (Dacă ați instalat-o respectând procedura de pe site)

        6. Click pe Send Anyway.

        Dacă Safe Browser-ul nu se lansează totuși, puteți încerca în primul rând da „go back”, click pe „download configuration” iar apoi să deschideți fișierul care se va descarca (config.seb).

        Dacă nici așa nu a mers s-ar putea să fie din cauză că rulați windows 7 (pe care ar fi bine să-l evitați dacă puteți) sau nu aveți ultima versiune de Safe Exam Browser instalată.

          7. La prima utilizare a Safe Exam Browser, trebuie să dați acceptul de a deschide Safe Exam Browser-ul. Bifați always allow și dați click pe Open Safe Exam Browser.

         Lansarea Safe Exam Browser s-ar putea să dureze mai multe secunde, poate până la 1 minut.

       8. După ce se lansează Safe Exam Browser-ul, vi se va cere să vă conectați din nou cu numele de utilizator și parola. Asigurați-vă că le aveți notate pe o foaie de hârtie.

     9. După conectare, dați click pe „Attempt quiz now”.

     10. Dați click pe „Start attempt now” și încercarea/testul/examenul va începe.

           Dacă dorești să modifici o variantă de răspuns a unui item dintr-o fereastră poți să alegi direct altă variantă de răspuns sau să folosești opțiunea „Clear option” și apoi să bifezi noul răspuns.

     11. După ce ați răspuns la fiecare set de întrebări de câte 5, dați „Next page”.

          ATENȚIE – ODATĂ CE AȚI TRECUT LA ALTĂ FEREASTRĂ, NU VĂ MAI PUTEȚI ÎNTOARCE LA CELE ANTERIOARE!!!

     12. După ce ați parcurs la finalul întrebărilor pe „Finish attempt”. Răspunsurile se trimit automat și dacă nu apăsați butonul „Finish attempt”.

     13. Apoi pe „Submit all and finish” de două ori.

     14. Pentru a ieși din Safe Exam Browser după ce ați finalizat examenul dați click pe butonul din colțul din dreapta-jos și apoi „Yes”.

         Instrucțiunile complete cu privire la conectare pot fi accesate AICI.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Chimie 2021

Sâmbătă, 03 aprilie 2021, ora 15.30, vă invităm la Festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Chimie 2021.

Festivitatea va avea loc pe platforma Zoom la următoarea adresă:
https://zoom.us/j/93264323508?pwd=UGdIZzh2RmVDT3FXRmlKNjF3ZHM5dz09

Transmiterea live poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Olimpiadei de Chimie 2021:
https://www.facebook.com/Olimpiada-de-Chimie-2021-105795064935780

ERATĂ

la

Instrucțiuni pentru desfășurarea etapei 1 a Olimpiadei de Chimie 2021

Pentru simplificarea procedurii de accesare a platformei, comisia tehnică de organizare a Olimpiadei de Chimie 2021 a decis că, pentru conectarea pe platformă, elevii vor primi pe adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere numele de utilizator și parola inițială de accesare a platformei pe care se va desfășura proba online, în intervalul 02 aprilie 2021, ora 20.00 – 03 aprilie 2021 ora 11.00. La prima conectare în platformă, elevilor li se va cere să schimbe parola inițială cu o parolă proprie, pe care o vor folosi pentru conectările ulterioare.

În cursul zilei de astăzi, 02 aprilie 2021, elevii vor fi contactați de profesorii supraveghetori la adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere. Elevii sunt rugați să verifice periodic adresa de e-mail și să confirme, cât de curând posibil, primirea mesajului prin reply către profesorul supraveghetor. În acest fel vom asigura cu toții buna organizare o Olimpiadei de Chimie 2021.

Comisia Olimpiadei de Chimie 2021 urează succes tuturor participanților!

Pentru a putea participa la etapa I a Olimpiadei de Chimie 2021, fiecare elev trebuie să dispună de:

 • Un dispozitiv de efectuare a probei (laptop, computer desktop) care trebuie să fie echipat cu cameră web/video şi microfon (pentru captarea imaginilor şi redarea sunetului)
 • Un dispozitiv de monitorizare audio-video (smartphone, tabletă, laptop etc.) care trebuie să fie echipat cu cameră web/video și care trebuie să fie poziționat astfel încât să ofere o imagine asupra întregii zone de lucru a elevului astfel încât să fie posibilă inclusiv vizualizarea sa (poziționat în spatele elevului).

Pentru familiarizarea cu platforma pe care se va desfășura proba online și simularea monitorizării audio-video, elevii vor fi invitați de către profesorul supraveghetor la o întâlnire online sâmbătă, 03 aprilie 2021, prin intermediul adresei de e-mail furnizate în formularul de înscriere.

Pentru conectarea pe platformă, elevii vor primi pe adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere o nouă adresă de email sub forma abc@ms.unibuc.ro pe care trebuie să o activeze și unde vor primi instrucțiunile de accesare a platformei pe care se va desfășura proba online.

Pentru întrebări/nelămuriri privind instalarea aplicației necesare desfășurării probelor online sau accesarea platformei, elevii pot trimite întrebări la adresa de e-mail: och2021.tehnic@chimie.unibuc.ro

Înainte de data de 03 aprilie, data la care va avea loc simulare în vederea familiarizării cu platforma pe care vor avea loc probele de olimpiadă, elevii trebuie să descarce aplicația safe exam browser (SEB), fără de care nu se pot accesa subiectele, de la următoarea adresă

https://safeexambrowser.org/download_en.html

Atenție! Se va alege:

 • Pentru sistem de operare Windows – Safe Exam Browser 3.1.1 for Windows 8.1 and 10
 • Pentru macOS – Safe Exam Browser for macOS 11, 10.15, 10.14, 10.13, 10.12, 10.11 (limited support* for 10.10, 10.9, 10.8 and 10.7)

Aplicația se instalează pe calculatorul care se va folosi la proba de pe 04 aprilie.

Elevii vor primi o invitație de întâlnire pe o platforma de videoconferință pentru data de 03 aprilie 2021.

Este necesară conectarea platforma de videoconferință cu ambele dispozitive!!!!

Detaliile de utilizare a platformei pe care se va desfășura proba online vor fi indicate elevilor în întâlnirea din data de 03 aprilie 2021, de către profesorul supraveghetor.